HÍRLEVÉL: Mondj igent a JAFFA időutazásaira!

Két olyan JAFFA kiadó által támogatott szerző regénye is megjelenik a napokban, akik rendszeresen kalandozásra hívják olvasókat a múltba. Ha szereted a romantikus történeteket és az időutazást, neked szól Bauer Barbara Vörös posztó című újdonsága, és Mörk Leonóra A Hellinger-Madonna című regényének új, bővített kiadása!


A régi festmény titka
Hamarosan megérkezik a nyomdából Mörk Leonóra legfrissebb kötete, A Hellinger-Madonna új, bővített kiadása. Az eredetileg 2014-ben megjelent regény változatlan címmel, de új borítóval és hetven oldalnyi plusz tartalommal kiegészülve jelenik meg. Az új változat november 6-án, hétfőn este fél 6-tól mutatkozik be a Libri Nyugati téri üzletében, ahol a szerzővel Karafiáth Orsolya beszélget majd.
A regény három nő története, akiket összeköt két festmény és egy titok. Ennek a nyomába szegődik a kedves, fiatal művészettörténész, Kata. Nyomozómunkája az 1500-as évek Wittenbergjébe vezeti őt, ahol egy nap titokzatos fiatal nő érkezik a szász választófejedelem udvari festőjének, Lucas Cranachnak a házába. Matthiast, a festő legkedvesebb növendékét elbűvöli a különös idegen, és amikor a mester megbízza a lány portréjának megfestésével, a fiú olyan üzenetet rejt el a képen, amelyből a figyelmes szemlélő megrázó történetet olvashat ki.


Négy nő válaszúton
Sokan várták, és a napokban megjelenik Bauer Barbara új regénye, a Vörös posztó. A könyv november 7-én, kedden este fél 6-kor mutatkozik be a Libri Allee Könyváruházban, ahol a szerzővel Endrei Judit beszélget majd. A helyszínen személyesen is találkozhattok az írónővel, és megvásárolhatjátok, illetve dedikáltathatjátok a kötetet.
És hogy miről szól a regény? Négy asszony történetén keresztül egy generációkon átörökített, mélyen elzárt trauma útját követi végig a tragédia pillanatától a felismerés napjáig, a II. világháború végjátékától napjainkig. Titkok, elhallgatás. Vajon mi okoz nagyobb lelki terhet: a kíméletes csend, vagy a kimondott, olykor kegyetlen valóság? Erre a kérdésre keresi a választ a főszereplő, Körösi Laura háromgyermekes, boldog házasságban élő ötvenes nő, akinek az élete gyökeres fordulatot vesz, amikor úgy dönt, kiállítást rendez dédanyja régóta őrizgetett festményeiből.


Középpontban az egészség
A Jaffa kiadó hamarosan három új kötettel örvendezteti meg az egészséges táplálkozás és életmód híveit! Már a nyomdában van, és nemsokára megérkezik az üzletekbe Bocsi Viki Szenvedélyesen egészséges című kötete. Benne a táplálkozási tanácsadó szakmai és magánéleti harcairól mesél, átadja mindazt a tudást, amire a tanulmányai és a tapasztalatai által szert tett, ezenkívül mintaétrendeket és recepteket is megoszt az olvasókkal. Így a kötet nemcsak több tízezres közössége számára értékes és tanulságos, hanem mindenkinek, akinek fontos a testi és lelki egészsége.
Szintén a közeljövőben várható Almásy Csilla A boldog gerinc című könyve. A szerzőnek szenvedélye a gerinc, élete a mozgásról és az egészségfejlesztésről szól. Szakterülete a gerincbetegségek gyógyítása, de emellett húsz éve rendszeresen vezet preventív célú edzéseket, tizenhat éve tart szakmai továbbképzéseket sport- és egészségügyi szakembereknek saját iskolájában, az Almásy Mozgásakadémián. Doktori kutatása fókuszában a testi és lelki tényezők egészségre, sérülésekre gyakorolt hatása áll, erről szól a könyve is.
Nemsokára a kezetekbe vehetitek Egyházi Gábor gyógymasszőr, sportoktató, a Titan Kettlebell Budapest alapítója, rehabilitációs szakember könyvét is, amelynek a címe: A Titánok titka. Ez a könyv segít kinyomozni a mozgásszervi fájdalom okait, és a gyakorlatok segítségével irányt mutat a gyógyuláshoz vezető úton. A szerző több mint két évtizede foglalkozik az emberi test mozgásszervi problémáinak kezelésével és sportoktatással foglalkozó szakemberek képzésével. Ő az, aki gyógyszer helyett kettlebellel gyógyít.

Várnak a könyvesboltukban!
Szeretettel várnak a Jaffa Könyvesboltban hétköznapokon 10 és 18 óra között, a Móricz Zsigmond körtérnél, a 11. kerületi Vásárhelyi Pál utca 10. szám alatt. Érdemes benézned, hiszen nemcsak kényelmesen válogathatsz a kötetek között, hanem állandó kedvezményeket is igénybe vehetsz: egy könyv vásárlása esetén 20%, kettőnél 30%, négy könyv felett pedig 40% engedményt kapsz!