HÍRLEVÉL: Szerzőcastingot tart Lakatos Levente kiadója, a Dopamin

A Dopamin megalapítása óta Lakatos Levi napi szinten kap könyvkiadással kapcsolatos kérdéseket, megkereséseket, ezért tudja, hogy közületek többek dédelgetett álma az íróvá válás. Levente korábban már említette, hogy a jövőben szeretne mások könyveivel is foglalkozni, ennek pedig most jött el az ideje: a kiadójával – amennyiben érkezik az elképzeléseivel rímelő kézirat – jövőre lehetőséget biztosít legalább egy magyar szerzőnek a publikálásra. Hogy egymásra találhassatok Levivel, ezennel megnyitja az első Dopamin szerzőcastingot.


A jelentkezési metódus egyszerű, de azért vannak bizonyos követelményei.
– Olyan szerzők jelentkezését várja, akinek a kézirata legalább 80%-os állapotban van. Tehát, ha még nincs is kész a kötet, a szerzője már vége felé tart. Kér benneteket, ha csak ötlettel rendelkeztek, vagy egyszer korábban elkezdtetek írni egy könyvet, de nem fejeztétek be, ne jelentkezzetek!
– Az első körben nem kéziratot, hanem szinopszist vár. Ez alapján feltérképezheti, hogy a leírtakban lát-e azonosulási pontot a saját elképzeléseivel. Fontos, hogy az, ha esetleg nincs meg ez az azonosulási pont, ne vegye el a kedveteket az írástól. Ez mindössze annyit tesz, hogy nem a Dopamin kiadó lenne a számotokra megfelelő. A szinopszis formájáról például itt olvashattok bővebben.
– Levi kéri, hogy a szinopszist Word dokumentumként küldjétek!
– A szerzőcastingra elsősorban romantikus és krimi műfajban alkotókat vár. Verseskötettel ne jelentkezzetek!
– Kéziratot csak a második körben, a szinopszis alapján kiválasztottaktól kér majd be.