HÍRLEVÉL: Nyereményjáték, Fiala Borcsa bemutató, továbbá új kiadványok a Jaffa háza táján

Te is szeretnél minél tovább fiatal és egészséges maradni? Akkor neked szól Sergey Young most megjelent könyve, A fiatalodás tudománya! A szerző a megszokott túlzásokat mellőzve mutatja be, mit tehetünk a hosszabb életért, és milyen izgalmas lehetőségek állnak előttünk. Kezdj új életet az útmutatásával!


Hogyan élhetünk száz évig?
A lehetőség, hogy akár kétszáz évig élhessünk, többé nem tartozik a tudományos-fantasztikum világába. Sergey Young a hosszú élet (szakszóval longevitás) tudományának egyik vezető egyénisége, új könyvében pedig bemutatja, milyen technológiai áttörések várhatók a közeljövőben, és mit tehetünk már most azért, hogy legalább száz évig éljünk. Ha gyógyítható állapotnak tekintjük az öregedést, ez a szakterület forradalmi változásokon mehet keresztül, és eredményeit bárki számára hozzáférhetőek lehetnek.
A tudomány vívmányainak és ígéretes lehetőségeinek bemutatásán túl a szerző egyszerű, könnyen megvalósítható szokásokat és életstílus-váltásokat javasol az étrend, a testmozgás, az alvás, a mentális egészség és a környezet rendezésének területén, amelyekkel jobbá tehetjük otthoni és munkahelyi életünket, és megérhetjük akár a százéves kort. A fiatalodás tudománya gyakorlatias tanácsokkal és a ránk váró szép új világról nyújtott elképesztő áttekintéssel arra késztet, hogy újraértékeljük, amit az emberi életről és a fiatalodásról eddig gondoltunk.


Budapest ismeretlen arcai
Megjelent az Ismeretlen Budapestek – Kis történetek a város nagy múltjából című kötet! A Hatos Pál történész által szerkesztett kötet neves történészek által írt fejezetei elsüllyedt rétegeket tárnak fel a 150 éve megszületett nagyváros, Budapest múltjából. Kizsigerelt cselédlányok vasárnap délutáni magányos korzózásai és rettenetes gyilkosságai nyomába erednek. Felidézik a házfalak tövében szunnyadó grund csendjét felverő első gólokat. Történeteket mesélnek a magyar fővárost felkereső felvidéki szlovák utazók idegenkedéssel vegyes csodálkozásáról, a budapesti román munkásokról, akik szocialisták voltak, és kémszolgálatot vállaltak Kun Béla Magyar Tanácsköztársasága érdekében. Sőt, még a város galambjairól is szó esik, amelyek hiába voltak és vannak ott minden tetőn és parkban, korábban nem keltették fel a történészek érdeklődését. A kötet a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg.


Bemutatkozik Fiala Borcsa új kötete
A szervezők szeretettel meghívnak téged a Libri Allee Könyvesboltba Fiala Borcsa A legrövidebb út a nők szívéhez – Gasztroegypercesek örömfőzéssel körítve című kötetének bemutatójára! Időpont: 2023. október 25. szerda, 17.30. A szerzővel Mörk Leonóra beszélget majd.

Minden ételnek, amely fontos szerepet tölt be az életünkben, van története. Az adja a különleges ízét, a plusz zamatot, amelyet egyedül mi fogunk kiérezni belőle. Ezért hát ez a könyv is ételek sora, amelyeknek mind van egy-egy története. Hogy mi áll az első, és mi a második helyen, a gasztroegyperces a fontosabb, vagy az örömfőzés? Azt döntse el mindenki maga. Ha elölről nézed: novelláskötet. Ha hátulról: recepteskönyv. Borcsa viszont azt javasolja, ne válaszd szét őket, fedjék csak hézagmentesen le egymást az ételek és a mögöttük felsejlő életek.


Nyereményjáték!
Három rendkívüli életút, együtt a könyvespolcodon! Mi a közös Paul Newman, Debbie Harry és Frida Kahlo történeteiben? Talán a szenvedély, az elszántság, és a merészség. Mindannyian rendkívüli emberek voltak, akik saját útjukat járták, és minden nehézség ellenére kitartottak az álmaik mellett.
Ne hagyd ki a lehetőséget! Egy hétig 40% kedvezménnyel szerezheted be a róluk szóló, inspiráló olvasmányokat: Paul Newman Egy hétköznappi ember különleges élete, Debbie Harry Ez van, és Arianna Davis Élj merészen! – Mit tanít nekünk Frida Kahlo című könyveit. De ez még nem minden! A megrendelők között kisorsolják Aranka Bandula bags with love gyönyörű táskáját is! A játék október 18-25. között fut a Jaffa kiadó Facebook és Instagram oldalán.