HÍRLEVÉL: Ismerd meg a kortalanság esszenciáját a Jaffa Kiadóval!

Te is tapasztalod, hogy az újévi fogadalomként, januárban megkezdett életmódváltásod lendülete február közepére megtörik? Te is feltetted már magadnak a kérdést, ha a fogyókúra olyan egyszerű elméletben, miért olyan nehéz a megvalósítása a gyakorlatban? Szimplán csak az akaraterő hiányzik? Tudd meg a megnyugtató választ Lakatos Péter most megjelent könyvéből, a Kortalanul esszenciából!

A szerző, Lakatos Péter harminc éve nyitotta meg edzőtermét, azóta tanított olimpiai aranyérmest és nagymamát, kommandóst és hobbiból sportolót, valamint kinevelt majd 3500 edzőt tíz országban. Új könyvében a rendkívül népszerű Kortalanul Prémium Életminőség Program tapasztatait osztja meg az olvasókkal, amely program révén kollégáival együtt sok ezer életmódváltónak segített sikeresen.
A Kortalanul esszenciából megtudhatod, melyek azok a tényezők, amelyek szinte lehetetlenné teszik, hogy többet mozogj és kevesebbet egyél, ahogyan a szakemberek tanácsolják. A szerző elárulja, hogyan küzdd le ezeket a tényezőket, és mit tegyél akkor, ha a cél nem egyszerűen a vonzóbb külső elérése, hanem a teljesítményed fokozása és az egészséged visszaszerzése is a terveid között szerepel.

Az őszi újdonságok közül megjelent Csillag Péter és Dénes Tamás kötete, a Budapest futballkönyve is. A kiadvány Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából eleveníti fel a főváros múltjának elfeledett futballhistóriáját a 19. század utolsó éveitől az ezredfordulóig. Ismeretlen vagy homályban maradt futballtörténetek elevenednek meg, olyan izgalmas, felfedezésre váró világba kalauzolva az olvasót, amelyben ott rejlenek a fővárosi sportkultúra jellegzetességei, a lüktető nagyvárosi hétköznapok ismertetőjegyei, a mögöttünk hagyott évtizedek titokzatos részletei.
A városi élethez, a mindennapokhoz – közlekedéshez, mozihoz, színházhoz, rádióhoz, kórházhoz, fürdőhöz – kapcsolódó futballepizódok mögött kirajzolódik az események háttere, hol a macskaköves utcán tovarobogó fiáker hangját, hol a sárga villamos nyikorgását, hol a gyorsuló metró zúgását hallhatjuk, de minden esetben a labda pattogásától kísérve.


A legendás cukrász egyik leszármazottjának történetét írta meg hamarosan megjelenő, Unoka a Gerbeaud-házból című könyvében Hulej Emese. A címszereplő, Elischer Edith jólétben, nagypolgári környezetben, szerető nagycsaládban cseperedett, igazi úrilánynak nevelték. Ám amikor kellett, ez a kicsi és törékeny nő mégis fényesen helytállt: az embert próbáló időkben feltűrte a ruhaujját, és tüzet oltott Budapest ostromának zűrzavarában, segített a legismertebb magyar zsidó családnak a német megszállás után, nyilasokkal hadakozott, és később nem törték meg az ÁVH kihallgatói sem. Kevés híján hat évet töltött a kommunisták börtöneiben, rettenetes körülmények között, elképzelhetetlenül messze kerülve a Gerbeaud fényes termeitől.
A könyvhöz a szerző a Gerbeaud-leszármazottak családi archívumában és számos közgyűjteményben kutatott, többek között az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, ahol periratok, kihallgatási jegyzőkönyvek és ügynöki jelentések is foglalkoznak Elischer Edith-tel és tudós férjével. Nem elégtétel és nem jóvátétel, de tény: Edith élete vége felé emberi helytállásáért átvehette a francia Becsületrendet. Az ő személyes története egyben család- és cukrászdatörténet is – édes és keserű, mint a huszadik század maga.

Hónap végéig mér tart a különleges akció a JAFFA könyvesboltban, ahol az írónő októberi születésnapja alkalmából Szabó Magda életműsorozatának valamennyi kötetét most speciális, 40%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg. Nézz körül, ismerd meg és szerezd be az írónő életművének olyan darabjait is, amelyeket eddig még nem olvastál.