HÍRLEVÉL: Lebilincselő női történetek a múltból a JAFFA kiadó gondozásában

Te is szívesen olvasol különleges nőkről, akik a maguk korában szembeszálltak mindazzal, amit elvártak volna tőlük? Akik a kezükbe vették a sorsukat, és maguk alakították az életüket? Akkor neked szól két frissen megjelent JAFFA újdonság, Mörk Leonóra regénye, a Szentjánosfű, és Kurucz Adrienn Szárnyak és bilincsek című kötete, amely szenvedélyes színésznők történeteit köti csokorba.


Szerelem és történelem
Rembrand Hollandiájában, a 17. században játszódik Mörk Leonóra új regénye, a címében többféle jelentést hordozó Szentjánosfű. Itt találkozik 1634 nyarán a fiatal lány, Aelke, és Johannes, a festő, aki egy gyerekkori súlyos betegség miatt csak úgy szignálja a képeit: a néma Jan. Mire eljön a hajnal, a lány megtanulja, hogy beszélni lehet szavak nélkül is, ahogyan hallani sem csak a fülével hall az ember. Ám a fiút Amszterdamba, majd Londonba szólítja a munkája, és mire visszatér a szigetre, Aelke már egy gazdag nemesúr felesége.
A könyv nem elégszik meg azzal, hogy elmesél egy magával ragadó történetet, hanem izgalmas kultúrtörténeti kalandozásra is hívja olvasóit, ezúttal egy olyan időszakba, amely joggal viseli a holland aranykor nevet. Első olvasatra romantikus regény, mélyebb szintjén azonban azt a kérdést járja körül, járhatja-e az ember a saját útját. Megtalálhatja-e a szabadságot az életében, ha korlátok közé zárják a társadalmi elvárások vagy a fizikai adottságai?Szenvedélyes színésznők portréi
Harminc szenvedélyes színésznő történetével ismerkedhetünk meg Kurucz Adrienn új könyvéből, amelynek a címe Szárnyak és bilincsek, utalva színészlét kettősségére. Az alacsony sorból származó lányoknak a színpad szerencsés esetben előbbre jutást, önálló pénzkeresetet és a jó partit biztosította, a felsőbb osztályok lányai számára azonban szégyen és lecsúszás volt.
Blaha Lujza, Jászai Mari, Bajor Gizi, Putty Lia, Bánky Vilma, Domján Edit: ismert és kevésbé ismert nevek, legendás színésznők, akikről ma már keveset tudunk. A régi nagyok, és későbbi társnőik, akiknek az 50-60-as évek Magyarországán kellett boldogulniuk egy olyan pályán, amely mindig szem előtt van. Igazi időutazás a könyv, amelyből kirajzolódik a színésznők közös vonása: a tehetség, az öntörvényűség, az elszánt akarat, hogy megmutassák magukat, és hogy feledhetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg a közönségüket.Könyvheti dedikálások
Az Ünnepi Könyvhéten, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményén június 8-11. között a Vörösmarty téren találod meg a kiadót! A standukon 25%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá a könyveikhez, míg könyvturkálójukban 1000 forintos köteteikből válogathatsz! A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményén szerzőik a következő időpontokban dedikálnak:

Június 09., péntek
16:00-17:00 Bauer Barbara
17:00-18:00 Tabajdi Gábor

Június 10., szombat
11:00-12:00 Fiala Borcsa, Kurucz Adrienn, Balatoni József
15:00-16:00 Mörk Leonóra, Csigó Katalin
16:00-17:00 Galba Zsolt, Rubin Eszter
17:00-18:00 A vidék szovjetizálása c. könyv szerzői

Június 11., vasárnap
11:00-12:00 Polus Enikő
15:00-16:00 Lakatos Péter, Veszprémy László Bernát
16:00-17:00 Bauer Barbara, Bihari Ádám
17:00-18:00 Jobst Ágnes, Gedő Ágnes


A közelgő könyvhét alkalmából egy szerencsés olvasónk a Jaffa Kiadó Instagram oldalán megnyerheti azt a 3 könyvből álló csomagot, ami tökéletes muníció lesz a nyári hónapokra. A csomag tartalma: Bauer Barbara Találkozások című kisregénysorozatának nemrégiben megjelent, második kötete, Az átutazó; Mörk Leonóra új regénye, a Szentjánosfű; és Rubin Eszter új szakácskönyve, amelynek a címe: Az új hedonizmus szabadsága – Egyszerűen elkészíthető glutén-, tej- és cukormentes fogások hétköznapokra és ünnepekre. Jó játékot, sok sikert!

Óriási e-könyv akció!
Most érdemes körülnézned az e-könyveik között! Június 4-ig a Jaffa Kiadó teljes e-könyv választéka, majdnem négyszáz kötet, 25 %-os kedvezménnyel érhető el az Ekönyv Magyarország webshopjában.

Kedvezmények a webshopban
Érdemes felkeresni a webshopot is, ahol könnyen, gyorsan és egyszerűen hozzájuthatsz a kiadványaikhoz! Ha tőlük rendelsz, 1 könyv esetén 20% kedvezményt kapsz + 1000 Ft a szállítási díj. 2 vagy több könyv megrendelésénél 30% kedvezmény vár rád, + 1000 Ft szállítási díj. 9 000 Ft feletti megrendeléstől ingyenes a szállítás, amihez 20 000 forintos megrendelési összegtől 40% kedvezmény járul!