HÍRLEVÉL: A krimirajongókat is elkényezteti a JAFFA kiadó

Szereted a feszültséggel teli történeteket? Olyan olvasnivalóra vágysz, amelynek az utolsó pillanatig kitartanak az izgalmak, és amelyik bővelkedik váratlan fordulatokban? Lélegzetvisszafojtva akarod figyelni, mi minden következik még? Akkor neked szól Jeff Abbott most megjelent krimije, Az áruló tánca!


A férfi, aki túl sokat tudott
Az áruló táncában visszatér Abbott jól ismert hőse, Sam Capra! A férfi nyugodtan él a texasi Austinban tizenhárom éves fiával, Daniellel, és megpróbál jó kertvárosi apuka lenni, miközben még mindig Amerika legtitkosabb kémügynökségének, a K-szekciónak dolgozik. Egy nap megkeresi egy társa a hírrel, hogy Markus Bolt, az utolsó amerikai áruló, aki nemcsak egyes ügynökök nevét, de fontos hadititkokat is kiszolgáltatott az oroszoknak, eltűnt. Először Moszkvába szökött, ám a K-szekció úgy értesült, hogy onnan is nyoma veszett. Meg kell találni, mielőtt az oroszok csapnának le rá.
Samet megbízzák, hogy lépjen kapcsolatba Bolt Amerikában hagyott lányával, Amandával, és állapítsa meg, vannak-e információi apja hollétéről. Fel kell derítenie Bolt váratlan menekülésének okát, és meg kell védenie Amandát az apjára vadászó gyilkosoktól. Ám ahogy az áruló felkutatása egyre veszélyesebbé válik, Sam kénytelen szembesülni egy régi titokból eredő, egyre fokozódó fenyegetéssel - ami örökre megváltoztathatja a fia és az ő sorsát is.


Csak legyünk túl a kamaszkoron!
Sokszor beszélnek a felnőttek az „elviselhetetlen" kamaszokról. Holott, fejti ki most megjelent, Agymenés című könyvében az amerikai pszichiáter és agykutató, Daniel Siegel, a tinédzserek nem a szüleiket akarják bosszantani örökös ellenkezésükkel, pimaszságukkal, okoskodásukkal. Ezekért az állítólagos rossz tulajdonságokért, a szélsőséges viselkedésért, az egész tünetegyüttesért ugyanis az agyban lejátszódó hormonális változások a felelősek. A szerző szerint ha a kamaszok és a felnőttek megértik ezek természetét, akkor jó esély van rá, hogy az állandó konfliktusokat együttműködés váltsa fel, és valódi, mély kapcsolatok szövődjenek közöttük.
A könyv tudományos alapossággal, mégis közérthetően, konkrét és érzékletes példákon át úgy mutatja be a kamaszkort, mint a bátorságot, kreativitást fejlesztő, rendkívül fontos életszakaszt. Hiszen ekkor teszünk szert jó néhány fontos képességre, ismerjük meg a világot, alakítunk ki szoros kapcsolatokat másokkal - és ekkor alakítjuk ki viselkedésmódozatainkat a világ egyre bonyolultabb problémáinak leküzdésére, ekkor fedezzük fel, kivé is válunk majd felnőttként. A könyv legfőbb üzenete, hogy a kamaszkort nem összeszorított foggal túlélni, hanem inkább tudatosan megélni kell, kihasználva a benne rejlő intellektuális és emocionális értékeket.


Előrendelhető hiánypótló könyv!
Sokan szerettétek Iványi Orsolya önéletrajzi ihletésű könyvét, a Toszkán love storyt. A szerző hamarosan megjelenő, második könyvében a számára legfontosabb témával, a menopauzával foglalkozik, amelyről nem sok könyv áll rendelkezésünkre. Ennek megfelelően a kötet címe: Mindent a változókorról.
„Negyvennégy éves voltam, amikor egy nőgyógyászati műtét előtt megkérdezték tőlem, menopauzában vagyok-e, és fogalmam sem volt, mit válaszoljak – meséli a könyv keletkezéséről a szerző. – Akkoriban azt gondoltam, a hormonterápia az ördög találmánya, és hogy ezek a kérdések tulajdonképpen nem is annyira fontosak. Nem is tévedhettem volna nagyobbat.
A menopauza természetes folyamat, amely egy bizonyos kor után minden nő életében bekövetkezik, és erőteljes kihatással lehet az élet minden területére, az egészségtől a párkapcsolaton keresztül a munkavégzésig. Mégis nehéz róla beszélni. Ezt a könyvet azért írtam meg, hogy segítsek azoknak a nőknek, akik már a beléptek a változókorba, és miközben nem tudják pontosan, mi történik velük, de szeretnék visszakapni a testük és lelkük feletti felett kontrollt. Emellett azoknak a nőknek is szól, akik még a menopauza előtt állnak. Ez az új életszakasz ugyanis felkészülést, rugalmasságot és nyitottságot igényel, és csak akkor leszünk képesek megfelelő menopauza-stratégiát kialakítani magunknak, ha tisztában vagyunk a tényekkel.”

Ha hónap vége, akkor zöld péntek!
Különleges ajánlattal várnak a JAFFA könyvesboltban április utolsó péntekén, 28-án! Ezen a napon valamennyi teljes árú kötetüket 50% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a Jaffa Könyvesboltban, amely hétköznapokon 10 és 18 óra között van nyitva a Móricz Zsigmond körtérnél, a 11. kerületi Vásárhelyi Pál utca 10. szám alatt. Üzletükben nemcsak kényelmesen válogathatsz a kötetek között, hanem állandó kedvezményeket is igénybe vehetsz: egy könyv vásárlása esetén 20%, kettőnél 30%, négy könyv felett pedig 40% engedményt kapsz!

Kedvezmények a webshopban
Érdemes felkeresni a webshopot is, ahol könnyen, gyorsan és egyszerűen hozzájuthatsz a kiadványaikhoz! Ha tőlük rendelsz, 1 könyv esetén 20% kedvezményt kapsz + 1000 Ft a szállítási díj. 2 vagy több könyv megrendelésénél 30% kedvezmény vár rád, + 1000 Ft szállítási díj. 9 000 Ft feletti megrendeléstől ingyenes a szállítás, amihez 20 000 forintos megrendelési összegtől 40% kedvezmény járul!