HÍRLEVÉL: Íme a JAFFA kiadó előrendelhető könyvei

"Ne bántsátok a férfiakat!"  - Ez lehetne a szlogenje a brit filozófus, Nina Power Mit akar a férfi? című könyvének, amelyben a szerző annak jár utána, hogyan lehetne helyreállítani a két nem közötti felborult egyensúlyt. Az egyszerre bátor és provokatív könyv világszerte nagy vitákat keltett, és hamarosan a magyar olvasók is kezükbe vehetik, hogy megalkossák saját véleményüket.
Erőteljes és szokatlan könyvében Nina Power azt állítja, számos nyugati országban háború folyik a férfiak ellen. A férfiakat, fogalmaz a szerző, folyamatosan negatív színben tünteti fel a popkultúra: erőszakosnak, önzőnek és lustának állítva be őket, a maszkulinitást pedig gyógyíthatatlanul mérgezőnek. Feminista alapállása mellett a könyv meghökkentően eredeti, főként amikor olyan extrém antifeminista jelenségeket tárgyal, mint például az incel mozgalom (akaratuk ellenére szex nélkül élő férfiak). A könyv fontos kérdéseket vet fel, többek között arról, miért olyan magas az öngyilkosságok aránya a fiatal férfiak körében, vagy a férfiak hogyan használhatják pozitív módon a maszkulinitásukat a bántalmazó férfiak megrendszabályozására.
A szerző fő üzenete az, hogy a férfiak démonizálása kontraproduktív a nők számára is. A könyv őszinte kísérlet arra, hogy elemezze a két nem közötti viszonyokat, és megpróbáljon megoldást találni arra, hogyan élhetnének együtt úgy, hogy élvezik a különbözőségüket. Elvégre a nők és a férfiak az emberiség egész történelme során csapatot alkottak, és egymást kiegészítő tulajdonságaiknak köszönhetjük, hogy a mai napig itt vagyunk. Ez a felismerés pedig kiváló alapot szolgáltat a két nem közötti megbékélésre.

Jön az új Jeff Abbott krimi!
Már előrendelhető, és hamarosan megjelenik Jeff Abbott új krimije, Az áruló tánca! Benne visszatér a szerző kedvenc hőse, Sam Capra. Sam egy ideje nyugodtan él a texasi Austinban tizenhárom éves fiával, Daniellel, és megpróbál jó kertvárosi apuka lenni: az utóbbi időben nincs is kapcsolata egykori társával, Milával, bár még mindig Amerika legtitkosabb kémügynökségének, a K-szekciónak dolgozik.
Egy nap megkeresi egy társa a hírrel, hogy Markus Bolt, az utolsó amerikai áruló, aki nemcsak egyes ügynökök nevét, de fontos hadititkokat is kiszolgáltatott az oroszoknak, eltűnt. Samet megbízzák, hogy lépjen kapcsolatba Bolt Amerikában hagyott lányával, Amandával, és állapítsa meg, vannak-e információi apja hollétéről. Fel kell derítenie Bolt váratlan menekülésének okát, és meg kell védenie Amandát az apjára vadászó gyilkosoktól. Ám ahogy az áruló felkutatása egyre veszélyesebbé válik, Sam kénytelen szembesülni egy régi titokból eredő, egyre fokozódó fenyegetéssel – ami örökre megváltoztathatja a fia és az ő sorsát is.

Könyvbemutató
A szervezők szeretettel várnak Jobst Ágnes történész Hontalan hadsereg? című könyvének bemutatóján, április 18-án, kedden 18 órától a Libri Könyvpalotában (1072 Budapest Rákóczi út 12.)! A szerzővel Szekér Nóra történész beszélget majd.
A Kádár-korszak politikai propagandája a külföldi titkosszolgálatok és a nyugati emigráció beavatkozásával magyarázta az 1956-os forradalom kitörését. A pártállami időszak visszatérő motívuma volt a népi demokrácia ellen harcot hirdető külföldi fegyveres csapatok képe, amelyekben fontos szerepet kaptak az ország eltiprására törő nyugati magyar emigránsok. Vajon volt-e, s ha igen, mi volt az alapja ennek a képnek? Ha voltak ilyen csapatok, kik és milyen céllal hozták őket létre, és a magyar állambiztonsági szervek milyen intézkedéseket tettek a fenyegetés elhárítására? Róluk szól a Hontalan hadsereg.

Szülinapi kedvezmények!
Négyéves lett a Jaffa Könyvesbolt, ezért április 11-től április 14-ig minden teljes árú könyvükre 50% kedvezményt kapsz a Jaffa Könyvesboltban (Budapest, 11. ker. Vásárhelyi Pál u. 10., a Móricz Zsimond körtérnél). Sok szeretettel várnak keddtől péntekig, 10 és 18 óra között!!