HÍRLEVÉL: Megjelent Lutter Imre Ha szeretsz… című könyve!

Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Mert mindenkinél adódhat olyan helyzet, amikor a vers segít: Petőfi, Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi, Pilinszky. Amikor egy vers kimozdít a mélypontról, és megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül. 

A Sorok között Lutter Imrével című műsorban rögzített interjúk egy része az Az Athenaeum Kiadónak köszönhetően végre könyv formátumban is elérhető. A kiadvány középpontjában a szerelem és szeretet témája áll, ideértve a szövevényes házastársi, élettársi kapcsolatokat, a hirtelen jött fellángolásokat, a reménytelen vágyakat, a családi kötődéseket - a szeretet legmélyebb emberi megnyilvánulásait. Az életutakat követve barátságok, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák, fantasztikus helyzetek és kulisszák mögötti pillanatok idéződnek fel, miközben a vendég életében fontos verset és annak szerzőjét, a párhuzamos életutakat is megismerjük.  

„Ez a könyv nem átlagos interjúkötet, annál sokkal több. A kedvelt, gyakran idolnak tekintett művészek, sportolók, médiaszereplők életük legféltettebb titkairól is lerántja a leplet, csak hogy kiderüljön, menynyire hasonló lehet az életük a miénkhez, illetve a kötetbe zárt költőkéhez. Könnyekig vicces és megrázó jelenetek játszódnak le előttünk, mialatt a vendégek őszintén vallanak érzelmeikről, arról, hogy miért ragaszkodnak számukra fontos emberekhez, és miért viseli meg annyira őket a lélektől lélekig tartó hosszú, néha áthidalhatatlan távolság. Nem ritka, hogy elszakad a cérna, miközben a múlt és a jelen találkozik bennük és a versekben. Megismerjük a vendégek legmeghatározóbb gyerekkori élményeit, szóba kerül a szülőkkel és a gyerekekkel való kapcsolat, szakmájuk kulisszatitkai és a gyakran eltitkolt érzelmek is. Szerelmek, barátság, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, kitaszítottság, megalkuvás, terror, revans, család, együttlét, érzelmek kerülnek fókuszba, miközben az is világossá válik, hogy a költészet nem az elitkultúra része, hanem életünk lenyomata.”