HÍRLEVÉL: Segít betartani az újévi fogadalmaidat a Jaffa kiadó!

Te is megfogadtad szilveszterkor, hogy az új évben egészségesebben fogsz élni, étkezni, többet fogsz mozogni? Hogy több időt fordítasz önmagadra és a párkapcsolatodra? Az ilyen vállalásokat nem mindig egyszerű betartani, a Jaffa kiadó életmód újdonságai azonban megkönnyítik a feladatodat!

Az vagy, amit megeszel
Szeretnél jókat enni-inni, de emésztőszervi panaszokkal küszködsz? Akkor neked szól dr. Sue Shepherd és dr. Peter Gibson könyve, Az eredeti alacsony FODMAP-étrend! Az általuk kialakított tudományos alapokon nyugvó program és átfogó receptkönyv segítségével immáron az irritábilis bél szindrómában, a glutén-, fruktóz-, laktóz- és búzaintoleranciában és más hasonló tünetekkel járó betegségekben szenvedők is nyugodtan élvezhetik a finomabbnál finomabb fogásokat!
Ezek a betegségek különböző mértékben ugyan, de minden ötödik embert érintenek világszerte. A könyv segítségével megtanulhatod felismerni a tüneteket, hogy megfelelő orvosi segítséget szerezhess, beazonosítani és elkerülni azokat az alapanyagokat és ételeket, amelyek nagy valószínűséggel felelősek a tüneteidért, összeállítani a bevásárlólistát és a menüsort az egész családnak, és nyugodt szívvel élvezni az utazásaidat, valamint az otthonodon kívüli étkezéseidet. 80 ízletes és könnyen elkészíthető receptjével. Az eredeti alacsony FODMAP-étrend átfogó útmutatóként szolgál a tüneteid kezeléséhez, a közérzeted javításához és az étkezések kínálta örömök újbóli élvezetéhez egyaránt.


Tudod, mi a neuroplaszticitás?
Figyelj oda a belső világodra, hiszen te vagy saját magad legnagyobb szakértője! Erre tanít Joey Remenyi, a Sziklaszilárdan - Szabadulj meg a szédüléstől és a fülzúgástól a neuroplaszticitás erejével című könyv szerzője. A kötet témája a krónikus szédülés és a fülzúgás, olyan láthatatlan zavaró tényezők, amelyek nem reagálnak a hagyományos kezelési eljárásokra, teljes reménytelenségbe taszítva az ezektől szenvedőket. A gyógyulás azonban lehetséges a neuroplaszticitás, azaz az agy és a test változásra való képességének segítségével.
Az ausztrál Joey Remenyi vesztibuláris audiológus és neuroplaszticitás-terapeuta, aki saját tapasztalatából tudja, hogy a tünetek figyelmen kívül hagyása, tagadása, megzavarása és kerülése miért nem jelent hatékony megoldást. A krónikus tünetek kezelésére olyan, önvizsgálaton alapuló, különleges megközelítést alkalmaz, amelynek segítségével előre meghatározott lépések mentén haladva építhetjük fel az új normális állapotunkat. Esettanulmányok és saját tapasztalatok felhasználásával vezeti végig az olvasót a fizikális, mentális, emocionális és spirituális gyógyulás folyamatának lépésein. A Sziklaszilárdan a tudományos háttér mellett otthon végezhető gyakorlatokat is bemutat, és átfogó kézikönyvként szolgálhat mindenkinek, aki krónikus érzeteket vagy hangokat tapasztal a testében.

Ép testben ép lélek
Hogyan találjunk kiutat mind modern, mozgásszegény életmódunk, mind a fitnesz- és diétaipar útvesztőiből? Ahogy korábbi írásaiban, úgy Életmentő izom - avagy miért van szükséged izomra, főként 40 felett című, hetek óta sikerlistás új könyvében is ezekre a kérdésekre keresi a választ a szerző, Lakatos Péter.
Ha úgy gondolod, hogy az erős, szálkás test az izomagyúak kiváltsága, akik súlyos árat fizetnek fizikumukért, tévedsz. Lakatos Péter, a nagy sikerű Kortalanul! és Illesztési hiba című könyvek szerzője határozottan állítja, hogy valamennyien mozgásra és szunnyadó erőnk kibontakoztatására születtünk - csupán a környezet, amelyben élünk, fokozatosan lenevelt minket róla. Jelen civilizációnk messzire szakadt attól a világtól, amelyre eredetileg terveztek bennünket. Bőséggel el vagyunk látva táplálékkal, mégis folyton éhezünk. Pihe-puha ágyunk van, de képtelenek vagyunk kipihenni magunkat. Észre sem vesszük, és kapkodjuk a levegőt az állandó stressztől. Emelnünk, húznunk, tolnunk, kúsznunk, másznunk, izzadnunk kellene, ehelyett egész nap képernyők előtt gubbasztunk. Minden külső hatás ellenünk dolgozik. A szerző a legfrissebb kutatásokra alapozva mutatja be, miért érdemes belevágnod az izomtömeg-növelésbe, hogy búcsút inthess a derékfájásnak, az aggasztó vércukorértékeknek vagy a memóriád romlásának, és abban is segít, miképp változtass szokásaidon. Légy erős, és maradj kortalanul egészséges!

Érdemes felkeresni a Jaffa webshopját, ahol könnyen, gyorsan és egyszerűen hozzájuthatsz a kiadványokhoz! Ha tőlük rendelsz, 1 könyv esetén 20% kedvezményt kapsz + 1000 Ft a szállítási díj. 2 vagy több könyv megrendelésénél 30% kedvezmény vár rád, + 1000 Ft szállítási díj. 9 000 forintos megrendelési összegtől szintén 30% kedvezményt kapsz, de ekkor már ingyenes a szállítás!

Az új évben újra szeretettel várnak a Jaffa Könyvesboltban hétfőn, kedden és csütörtökön 10 és 18 óra, szerdán 10 és 17 óra, pénteken pedig 10 és 15 óra között, a Móricz Zsigmond körténél, a 11. kerületi Vásárhelyi Pál utca 10. szám alatt! Érdemes benézned, hiszen nemcsak kényelmesen válogathatsz a kötetek között, hanem kedvezményeket is igénybe vehetsz: egy könyv vásárlása esetén 20%, kettőnél 30%, négy könyv felett pedig 40% engedményt kapsz!