HÍRLEVÉL: Olvasd mindig, mindenhol a JAFFA könyveit!

Szeretnéd, ha könnyen és egyszerűen magaddal vihetnéd az olvasnivalódat, bármerre jársz? Ha néhány percen belül hozzájutnál életmód-, pszichológiai, szépirodalmi vagy történelmi köteteinkhez? Akkor válogass a JAFFA kiadó e-könyvei közül, amelyeknek a kínálata folyamatosan bővül!

Hosszabb és egészségesebb élet
Te is úgy gondolod, hogy a génjeinkben kódolt betegségek elől nincs menekvés? Piszkos gének című könyvében az amerikai dr. Ben Lynch azonban leszámol ezzel a hiedelemmel! Könyvében a szerző saját és több száz, sikeresen meggyógyított páciense tapasztalatai alapján megmutatja, hogy képesek lehetünk újraírni a genetikai sorsunkat. Megtanítja, hogyan azonosíthatjuk és optimalizálhatjuk mindkét típusú piszkos génjeinket célzott és személyre szabott egészségügyi tervvel, táplálkozással, stresszoldással, környezeti méregtelenítéssel és egyéb holisztikus és természetes eszközökkel.

Mezei Elmira, az ismert táplálkozási tanácsadó és reformszakács, akit a hazai paleo mozgalom egyik úttörőjeként is ismerhetünk, néhány éve szakmai érdeklődésből vágott bele egy speciális nyolchetes diétába, és az eredményeket annyira meggyőzőnek találta, hogy azóta is ezeket az előírásokat betartva főz és él. Saját tapasztalatai ihlették legújabb szakácskönyvét is, amelynek receptjeivel újra bebizonyítja, hogy bár az immunerősítő táplálkozás szigorú szabályokat követ, mégis lehet kimondottan ízletes. Az Immunerősítő ételek 2. kötetében részletesen bemutatja az egészségépítő táplálkozás elemeit, és arra is megtanít, hogyan tehetjük ezeket mindennapjaink részeivé.

A holland jégember tanácsai télen különösen aktuálisak! A Wim Hof-módszer - Aktiváld a benned rejlő, teljes emberi potenciált! című könyvében a szerző megosztja velünk saját történetét és módszerét. Egyedi légzőgyakorlatai megváltoztatják a tested kémiáját, energiával töltenek fel, és segítik a koncentrációt. A hidegtűrés ellenőrzött, fokozatos fejlesztése javítja a szív- és érrendszer egészségét, felébreszti a test még kiaknázatlan erőit. Megerősíti az akaraterőt, a belső világosságot, a tudatos érzékelést, a velünk született boldogságot és az élet csodáját. Növelheted az állóképességedet, lerövidítheted a regeneráció időtartamát, fokozhatod a mentális felkészültségedet.


Pszichológia a gyakorlatban
Napjainkban túl sok gyerek és felnőtt szenvedi meg a mindennapokban, hogy szégyelli megélni az érzelmeit, és nem rendelkezik a szükséges érzelmi kompetenciákkal. Pedig nem szükségszerű, hogy így legyen. Marc Brackett, az Érezni szabad! - Az érzelmi intelligencia mint a jóllét és a siker kulcsa című könyv szerzője élethivatásának tekinti, hogy megfordítsa ezt a folyamatot, és ebben a könyvben megmutatja, hogyan lehetséges ez. Az érzelmek kutatásával eltöltött huszonöt éve alatt Brackett kidolgozott egy hatékony módszert gyerekek és felnőttek életminőségének javítására: egy tudományos alapokon nyugvó programot, amelynek célja, hogy érzelmeink ne terhet jelentsenek, hanem a megértésük révén megszerzett információkat felhasználhassuk, elősegítve boldogulásunkat, jóllétünket.

A válást nemcsak a házastársak szenvedik meg, nem csupán az ő kapcsolatuk megromlásáról szól. Legtöbbször a gyerekek is súlyos próbatétel elé kerülnek ilyenkor, s ha a két egykori társ között ellenséges a viszony, az a gyerek-szülő kapcsolatoknak is sokat árthat. Amy J.L. Baker és Paul R. Fine könyve, a Közös nevelés mérgező exszel - Mit tegyél, ha a másik megpróbálja ellened fordítani a gyereket? stratégiákat kínál a szülőnek, aki azzal szembesül, hogy volt párja megkísérli "kisajátítani", elidegeníteni tőle közös gyermeküket. A gyermek lojalitáskonfliktusba kerül: őrlődve úgy érzi, csak rossz döntést hozhat, szinte kettészakad.

Jobb, ha te választasz, mint ha téged választanak! - ezzel biztatja női olvasóit az amerikai randiguru, Jon Birger. Kezdeményezz! - A randizás új tudománya avagy miért a nőkön múlik című könyvében új, bátor stratégiákat ajánl a társkeresésben, szórakoztatóan és meggyőzően kombinálva a tudományos kutatási eredményeket a valós életből vett sztorikkal. A kötet nélkülözhetetlen kézikönyv minden olyan nő számára, aki másképpen akar társat keresni (és találni), mint eddig tette, csak nem tudja, hogyan lásson hozzá.


Irodalmi kalandozások
Babits Mihály özvegyének, Török Sophie-nak és nevelt lányának, Babits Ildikónak fokozatosan megromló és bírósági eljárásokba torkolló csatározása mindeddig főként az irodalomtörténészek előtt volt ismert. A hol szívszorító, hol már-már komikus fordulatokban gazdag pereskedés, mely egy használt írógép tulajdonlása feletti civakodással indult, több mint tíz éven át húzódott, és sem Török Sophie halála, de még az 1956-os forradalom sem tudott véget vetni neki. Az óriási peranyagot Székely László jogász írta összefüggő történetté A jó mostoha történetét még nem írták meg címmel.

Bauer Barbara regénye, a Fény a dombok mögött sokak előtt már ismert történet. A rendkívül tehetséges vak zongorista, az olasz Julietta és a patikus családba született, önmagával vívódó magyar lány, Réka története 2015-ben jelent meg Vakrepülés címmel. A két lány élete összefonódik, a kapocs pedig a múltban keresendő. Az eredeti regényben az ő sorsuk alakulását követheti nyomon az olvasó, miközben a múltban még kisfiúként, a jelenben már érett férfiként megjelenik Federico. Az új, bővített kiadásban Federico már nem csak egy szereplő, hanem kibontakozik az ő története is.

A hallgatag lány és a különös, lelki beteg apa motívumai ismerősek lehetnek a svéd Linda Boström Knausgaard magyar nyelven megjelent első könyve, az Isten hozott Amerikában lapjairól. A Helios-katasztrófa című kisregénye azonban még filmszerűbben ábrázolja az eseményeket. Megrázó elbeszélés és szenvedélyes könyörgés az érzelmi közelségért, egyszerre szívfájdító és meghatóan gyönyörű.


Történelmi tanítások
Budapest védőinek 1945. február 11-ei kitörési kísérlete a második világháború tragédiáihoz tartozik, és Magyarországon évtizedekkel az események után is mind inkább foglalkoztatja a közvéleményt. Ungváry Krisztián Utak a senkiföldjén című kötete azzal a szándékkal íródott, hogy összefoglalja azt a tudást, amivel e hadművelet kapcsán rendelkezünk, és jegyzetelt formában tárja a nyilvánosság elé azokat a fontosnak ítélt visszaemlékezéseket, amelyek a kitörésről születtek.

Tizenkét évvel a nagysikerű Trianon-legendák című kötet után Ablonczy Balázs újabb, a trianoni békeszerződést övező történetek nyomába eredt Száz év múlva lejár? - Újabb Trianon-legendák című könyvében. A szerző magyar történész által eddig soha nem látott levéltári forrásokat kutatott fel a párizsi Grand Orient szabadkőműves nagypáholy iratai között, hogy válaszoljon a kérdésre: valóban a szabadkőművesek tehettek Magyarország felosztásáról? Mackensen tábornagy csakugyan megvédhette volna-e Erdélyt 1918 őszén? Utánajárt a legendák eredetének, megvizsgálta keletkezésük körülményeit, és könyvében megkísérli különválasztani a legendát, a valóságot és a szándékos hamisítást.

1944. március 19-én Magyarországot megszállták a német fegyveres erők. Kisebb-nagyobb csoportosulások, szervezkedések igyekeztek menteni a menthetőt: rávenni a kormányzót a németekkel való szembefordulásra, majd az október 15-ei sikertelen kiugrási kísérlet után a maguk eszközeivel küzdeni a nácik és a nyilasok ellen, megóvni a nemzeti vagyont és mindenekelőtt menedéket nyújtani az üldözötteknek. Bartha Ákos Véres város című, hatalmas forrásanyagra támaszkodva és az összefüggéseket megvilágító erővel feltárva mutatja be a budapesti fegyveres ellenállás fordulatokban és pálfordulásokban igencsak gazdag történeteit.


ÚJRA NYITVA A JAFFA BOLTOK
Az új évben újra szeretettel várnak a Jaffa Könyvesboltban hétfőn, kedden és csütörtökön 10 és 18 óra, szerdán 10 és 17 óra, pénteken pedig 10 és 15 óra között, a Móricz Zsigmond körténél, a 11. kerületi Vásárhelyi Pál utca 10. szám alatt! Érdemes benézned, hiszen nemcsak kényelmesen válogathatsz a kötetek között, hanem kedvezményeket is igénybe vehetsz: egy könyv vásárlása esetén 20%, kettőnél 30%, négy könyv felett pedig 40% engedményt kapsz!
Érdemes felkeresni a webshopot is. Ha tőlük rendelsz, 1 könyv esetén 20% kedvezményt kapsz + 1000 Ft a szállítási díj. 2 vagy több könyv megrendelésénél 30% kedvezmény vár rád, + 1000 Ft szállítási díj. 9 000 forintos megrendelési összegtől szintén 30% kedvezményt kapsz, de ekkor már ingyenes a szállítás!
További olvasmányötletekért kövesd őket Facebookon és Instagramon, TikTokon is! Ha Jaffás könyvet olvastok, készítsetek róla fotót, jelöljétek meg őket rajta, és használjátok az #jaffakiado és #ajaffavaljobb hashtaget, hogy ők is megoszthassák a posztotokat!