HÍRLEVÉL: Itt egy történet arról, hogy hogyan változtat meg életeket a víz

Az ember minden reggel sok mindenhez kezd a vízzel: lezuhanyozik, kávét főz, lehúzza maga után a vécét, oda se figyelve. Csakhogy szerte a világon több mint 750 millió ember nem teheti meg mindezt, mivel nincs bevezetve a víz a lakásába. 1,7 milliárd embernek nincs vécéje. A vízválság minden harmadik embert érinti a Földön. Gyerekek nem járhatnak miatta iskolába, nők nem kereshetnek pénzt. Sokakat kényszerít mélyszegénységbe.  

  

Ám mindez megoldható – ez a meggyőződés hozta össze Matt Damon filmsztárt és Gary White hidrológust. Évekig próbálták megoldani a válságot helytelen módszerekkel, aztán félig helyesekkel, végül már majdnem egészen helyesekkel. Közös cégük, a Water.org idővel rátalált egy működő szisztémára. Partnerekre tettek szert Kelet-Afrikában, Latin-Amerikában, Dél- és Délkelet-Ázsiában. Máig 40 millió embert segítettek hozzá ivóvízhez és/vagy vécéhez.    

Ebben a könyvben Gary és Matt végigvezet bennünket a megtett útjukon, történeteket mesél arról, hogyan jöttek rá fontos dolgokra, próbáltak ki új ötleteket, utazták be a fél világot hol a rászorulókat felkeresve, hol a nagyhatalmú döntéshozók között forgolódva. Humorral és alázattal ismertetik, hogyan indítottak útnak egy vadonatúj modellt, melynek nem kisebb volt a tétje, mint jobb egészség és magasabb életszínvonal számos embernek szerte a világon. A víz értéke arra invitálja az olvasót, hogy szegődjék társukul ebben a vállalkozásban, ahol a remény pénzzel párosítva családokat és egész településeket segített jobb élethez. A könyv eladásából származó összes jövedelmük pedig a Water.org kasszájában fog kikötni.    TOP 10: Corvina legsikeresebb könyvei 2022-ben   
1. Így szerettek ők
2. KGB
3. Imi, ne csináld!
4. Cicológia
5. Kutyológia
6. Budapest Outdoor
7. Fantasztikus nők
8. Mo globális története
9. Hülyeség pszichológiája
10. Orosz zsoldosok