HÍRLEVÉL: A Douglas-nővérek 2. Az illatok édenkertje - Charlotte Jacobi

Családregény a Douglas parfümérialánc történetéről
Spiegel-bestseller


Hogyan élte át az illatszerbolt a dübörgő 1920-as éveket
Hamburg, 1920: Tíz éve megnyílt a Douglas-nővérek parfümériája, ami a legjobb alkalom az ünneplésre! A „Douglas-nővérek”, vagyis Marie és Anna Carstens nemzetközi kapcsolatokat akarnak kiépíteni, ezért a napi üzletvezetéssel járó teendőket átadják keresztlányaiknak, Hertha és Lucie Hardersnek. De Hertha és Lucie nehézségekkel szembesülnek: Németország gazdaságát megterheli az első világháború utáni jóvátételi kötelezettség, és az infláció miatt egyre kevesebb a vásárló. Lucie új üzleti ötleteket keres Berlinben és New Yorkban, és a „dübörgő 1920-as évek” koncepciójában, valamint a szokatlan illatkompozíciókban talál inspirációra – de nem utolsósorban a szerelem is rátalál Lucie-ra.

„Időutazás a Hanza-város múltjába – részletes, szeretetteljes regény.” – Gong

A Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast – Jørn Precht szerzőpárost fedi, amellyel már több Spiegel-bestsellert megjelentettek.

Eva-Maria Bast újságíró, több tényirodalmi kötet, thriller és más regény szerzője. Egyebek mellett a Konrad Adenauer Alapítvány történelmi újságírás díjában részesült. Lakóhelye a Constance-i tó, illetve Würzburg. Jørn Precht a Stuttgart Media University oktatója, mozi- és tévéprodukciók többszörösen díjazott forgatókönyvírója. Történelmi regények és tényirodalmi művek szerzője, 2018-ban Bronze Homer irodalmi díjat kapott.


A Douglas-nővérek 2. - Az illatok édenkertje
Szerző: Charlotte Jacobi
Kiadó: Next21
Eredeti cím: Die Douglas-Schwestern – Das Paradies der Düfte (Die Parfümerie 2) Fordító: Győry Hanna
Kiadás éve: 2022
Kötés típusa: keménytáblás, védőborítóval